O întrebare incomodă


Ce am zice şi ce am face daca un funcţionar public, despre care se spune că este corupt, ar declara: « Jumătate din averea mea o dau săracilor, iar daca am nedreptăţit pe cineva, întorc împătrit? »

25 commentaires sur “O întrebare incomodă

 1. Asta ar fi chiar o minune ! Ei , ce-am face …e mare lucru sa-ti recunosti greseala , daramite sa o si indrepti …Care ar putea fi bunul motiv ce l-ar putea determina pe un astfel de functionar sa faca asta ? !
  Nu oricine are sansa lui Zaheu …

 2. eu nu as face nimic, nu as zice nimic, dar as gandi ca nu ar trebui sa spuna asta ci sa faca (si poate face nu stiu eu)

 3. Asa , fara sa gandesc prea mult , as zice ca-mi depaseste puterea de intelegere si as fluiera admirativ…

 4. Dacă eşti întreg la minte, fucţionarule public /dovedit corupt/, treci la fapte! Dacă eşti în impas şi ai nevoie de o arie mai mare în care să arunci undiţa pentru a „prinde” şi mai mulţi „contributori”, ia măsuri; peste tot mişună rechinii. Cum adică „dacă ai nedreptăţit” pe cineva întorci împătrit? … Să înţeleg că majoritatea celor care te-au „omenit” sunt cel puţin atât de bogaţi ca tine? Contează pe mine, voi răspunde prezent la „execuţia publică”…

   • Ar fi un gest de normalitate, nu o minune. Dar oare mai știm să recunoaștem normalitatea?

 5. Poate ca unii ar putea recunoaste o minune ; majoritatea , nu . Din nou , nimic nou sub soare …Si atunci ?…

 6. Sper ca esti bine …ai putea sa scrii – in proza sau in versuri 🙂 -despre ,, harmalaie ,, , sau , nu …cum vrei tu , Ramona …

  • Mulțumesc gândului tău bun, Gabi. Sper că te găsesc și eu bine. Cu scrisul m-am îndeletnicit adeseori.

 7. Daca un functionar corupt al zilelor noastre ar face o astfel de declaratie si ar proceda in consecinta, reactia noastra majoritara ar fi, fara tagada, similara cu cea a multimii din vremea lui Zacheu: mirare, indoiala, judecata. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de acum 2000 de ani. Asa judeca si reactioneaza firescul mintii omenesti. Este greu sa recunosti minunea si o sa accepti. Nu stiu ce as spune sau ce as face, dar de a fi curioasa sa aud povestea acestui om.

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :