Not My PresidentUniversitatea Berkley, California, a doua zi dupa alegerea lui Donald Trump ca rege al Statelor Unite. Manifestatie studenteasca sub deviza #Not my president#. Câtiva fani ai înca neîncoronatului presedinte trec prin zona. O tânara flutura un stegulet cu « Trump for America ». O alta, mai putin tânara, asezata sub o pancarta « Not my president », vede rosu (culoarea electorala a republicanilor) in fata ochilor si o apostrofeaza: « Educate yourself and come with us ».

In traducere libera,

  1. votul tau e egal cu zero in ochii mei, pentru ca tu esti ignoranta, eu sunt educata
  2. daca ai fi si tu educata ai fi votat automat pentru candidata « progresista »
  3. altminteri, semnul cel mai clar ca esti proasta e ca ai votat cu un candidat sexist
  4. « noi » suntem cu totii bine educati, toate voturile noastre conteaza, in orice caz, în comparatie cu ale voastre (care sunt egale cu zero) valoreaza infinit mai mult

Kabul, Afganistan, acum douazeci de ani. Talibanii intra victoriosi in capitala si preiau puterea. Alegerile nu mai sunt necesare pentru ca ei, talibanii, sunt tineri studiosi pentru care Coranul si Sharia nu mai au secrete. Sunt asadar detinatori ai adevarului. Iar pentru adevar nu se voteaza.

Sensul initial al cuvantului « taliban » (neologism afgan cu radacina în araba) este « studenti », studenti la o scoala islamica. Cuvantul a intrat rapid in toate limbile dupa ce « studentii » afgani au luat armele pentru a impune convingerile lor tuturor celorlalti.

Care e asemanarea dintre studentii #Not my president# si talibani? Educatia militanta. Sa te bati pentru « adevar » cu convingerea ca il detii deja din surse infailibile.

La Berkley nu va putea fi instaurata Sharia. Pentru simplul motiv ca terenul e deja ocupat de « corectitudinea politica ».

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s